Iedere maandag avond organiseert de Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) lessen voor een ieder die zichzelf en anderen wil (leren) redden bij waterongevallen. Op deze avond kan de jeugd kennismaken met de ARB en worden de fijne kneepjes van het reddingsvak aangeleerd.

In de lessen wordt bijvoorbeeld geoefend met het gebruik van reddingsmiddelen, zoals de reddingsklos en torpedoboei, maar ook zullen aanwezigen leren wat zij zeker moeten doen als een waterongeval zich voordoet.

Wil je graag een keer meezwemmen? Meld je dan voorafgaand aan het lesuur aan de badrand bij één van de instructeurs!

Ben je in het bezit van een Zwem-A (of hoger) en ouder dan 5,5 jaar? Kom dan bij ons proefzwemmen! Iedereen tot en met 11 jaar is van 18.30 tot 19.15 welkom in zwembad Blokweer te Alblasserdam. Een ieder die 12 jaar en ouder is kan het best langskomen van 19.15 tot 20.00. Volwassenen kunnen een duik komen nemen bij het trimzwemmen, wat plaatsvindt van 20.00 tot 21.00. Vergeet deze avond natuurlijk niet om je zwemkleren mee te nemen!

Vond je het zwemmen op die avond leuk? Dan krijg je van ons een inschrijfformulier mee en kun je de week erop direct weer meezwemmen!